Vanmorgen weer allemaal lekker opgefrist na een duik in een wak. Een ontbijtje met een gekookt eitje met een lekker broodje ging er best in. We moesten vandaag ook veel energie hebben, want we gingen op onze privé sleetjes richting het speelbos in Bladel. Daar aangekomen was er voor de hongerige kinderen lekkere broodjes knakworst en krentenbollen geregeld.

In het speelbos moest iedereen diverse opdrachten doen en vragen beantwoorden, zodat er weer extra ijsklontjes verdiend konden worden.

Ze moesten bijv. met z’n allen zo snel mogelijk over een apenbrug heen van ca. 25 meter lang of hoog in een boom klimmen om antwoorden te zoeken. Maar ook een rauw ei heel overbrengen via een parcours. Dat was voor de meeste kinderen trouwens een eitje.

Daarna natuurlijk weer richting de ijsgrot. Daar aangekomen wachtte ons de beroemde DOTO macaroni op ons. Dat was dus smullen geblazen.

In de avond mochten de 7-8 en 9 jarigen even lekker douchen en nog even een spannend spel spelen op de slaapkamer. De 12 en 13 jarigen deden een spel in het kamphuis. Diverse raad en doe spelletjes. Eigenlijk lekker even wat relaxte spelletjes.

En de 10 en 11 jarigen moesten er ook aan geloven om in het bos hun heldhaftigheid te laten zien. Sommigen vonden het heel erg spannend, maar vooral de jongens hadden na hun tochtje natuurlijk een grote mond en zeiden dat het echt niet eng was. Maar we hebben ze op het kamphuis echt wel horen gillen!!