Vandaag alweer de laatste dag. Wat gaat zo’n week toch gauw voorbij.
Helaas heeft onze printer het begeven en komt er rook uit…bah echt griezelig. Dus helaas kunnen wij het gastenboek niet meer uitprinten. Dus als iemand ons een nieuwe printer wil sponseren, dan slaan wij dat zeker niet af.Vandaag kwam alleen de vampier even vertellen wat we gingen doen. De dag bestond uit 8 teamspelen. 4 spelen in de ochtend en 4 spelen in de middag. De kinderen werden verdeeld in leeftijdsgroepen zodat er een gelijke strijd zou ontstaan. De groepen moesten tegen elkaar strijden bij diverse uitdagingen. De spelletjes werden op het veld gehouden onder het genot van een lekker zonnetje. In de lunchpauze werden we verrast met pannenkoeken en de keuken had het brood ook al voor ons gesmeerd. Heerlijk!

Na het middagspel werd de rode draad tot een spannend einde gebracht. Door middel van aanwijzingen en puzzels konden de kinderen raden waar de vampier lag. Degene die hem het eerste vond kreeg de meeste punten. Altijd goed voor het scoreboord. Deze punten telden volgens mij 3 dubbel want de cijfers op het scorebord vlogen omhoog en uiteindelijk waren de spoken de grote winnaars deze week.

Het avondeten was weer subliem. De kinderen kregen een feestmaaltijd met braadworsten en hamburgers en veel vers fruit. Echt heerlijk. En natuurlijk eindigde deze maaltijd in een stoeipartij waarbij de leiding het niet schoon konden houden. De ketchup, knoflooksaus, whiskysaus, rauwe eieren en verder alles wat voorhanden was, eindigde als eindbestemming op het  lichaam van een leider. De smeerpoetsen!!! En deze week werd door de keuken afgesloten met een ijsje van de ijsboer die gewoon even voor onze deur parkeerde, gesponsord door familieleden van 1 van de kokkies.

Nadat alles weer een beetje schoon was ging iedereen even douchen en zich klaar maken voor de bonte avond.
Het duurde even voordat we begonnen, maar dan heb je ook wat. De kinderen mochten 1 voor 1 de zaal in onder het lawaai van spookachtige geluiden. Nadat ze allemaal een plekje hadden gevonden zagen ze zombies in de zaal staan of liggen. Brr..
En ineens gingen die griezels bewegen op muziek van thriller van Michael Jackson en een echte dans doen. Het was echt super. Daarna ging iedereen lekker uit zijn dak in de disco waar ook nog eens allerlei acts getoond werden. Een waardige afsluiting van een geweldige week.

Vrijdag bij terugkomst heeft de leiding hun laatste energie verbruikt. Wilt u a.u.b. even helpen met uitladen van de bagage en fietsen?

Wij hebben zelf de kinderen dagelijks gecontroleerd op teken. Wilt u zelf ook nog een keer nauwkeurig kijken? Let op: Ze zijn heel klein.

En bedankt dat wij met uw kind(eren) een geweldige, onvergetelijke topweek mochten beleven!
Sandra, Christa, Wendy, Andre, Dion, Ellen, Nikki, Silvian, Lilian, Jeddy, Martijn, Lennert, Bob, Ramon, Danielle, Linda, Suzanne, Patricia, Jony, Ciffra, Wouter, Nick, Nikita,  Jaap en Nel