Wouw, wat een kippenvel zeg…een van de eerste mooie dagen en dan gaan wij net op kamp!!!  Dat betekende veel goeds.
Bij ons verzamelplekje aangekomen had ik toch wel even een verkeerde inschatting gemaakt van de start. Wat liepen daar een hoop griezels rond en ik hoorde ieder ouder denken…moet ik daar mijn kind aan meegeven?
Gelukkig voor de griezels deden de ouders dat en na alles ingepakt te hebben vertrokken de hele stoet met opgetogen kindertjes net als in een griezelfilm richting Esbeek.
En ook daar aangekomen geweldig weer en de weersverwachting voor de verdere dagen kon niet beter. Nadat alle spullen waren uitgeladen werden de bedden veroverd en na even een korte adempauze stond de warme soep en brood klaar voor al die hongerige maagjes.
Nadat even de huisregels verteld waren en de griezels voorgesteld waren was het al tijd voor het 1e spel. Het groepsindelingspel. Via dit spel kwamen de kinderen te weten wie ze bij in de groep zaten, welke leiding ze hadden, en de groepsnaam. Daarna nog even wat kleine kennismakingsspelletjes waarbij volgens mij iedereen achter iedereen aanzat was het tijd om de groep te splitsen.
De kinderen van 7 t/m 9 jaar mochten het decor verven, wat ze ook prachtig hadden gedaan. De kinderen van 12 en 13 jaar gingen nog even het bos in voor een spookachtig spelletje en de kinderen van 10 en 11 jaar vermaakten zich prima met een veldspel.
Nadat iedereen gedoucht had lekker slapen. (althans dat dachten wij, maar uiteindelijk om 04.00 uur sliep de laatste (een record maar dan wel voor de leiding), want die konden nu tenminste ook nog even 2 of 3 uurtjes meepakken.
Wij willen u uiteraard de namen niet onthouden bij wie ze in de groep zitten, maar dat hoort u pas morgen want er kan nog een kleine verandering in komen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden