De laatst dag is een dag is alweer aangebroken. De week is super snel voorbij gegaan. Iedereen vindt het erg jammer dat er alweer een eind aan gekomen is. Maar volgens Jip en Janneke hebben we nog een geweldige dag te gaan. We gingen vandaag eerst allerlei leuke teamspelen doen. Deze spelletjes zijn leeftijd gericht. We hebben onder andere het bekende snoephappen en lijnenspel. De zon scheen weer volop dus veel waterspelletjes, vooral met waterballonnen. Arme Jaap en Ciffra, want zij moesten de ballonnen met water vullen. En het waren er echt heel wat.De lunch bestond uit overheerlijke bami en nasi, met gehaktballetjes volgens DOTOKAMP recept. We hebben zitten smullen. Als toetje nog wat heerlijke vla. Hoewel, de nieuwe jeugdleiding het wat minder lekker vond…dat kwam zeker doordat de vla op een gegeven moment langs je oren je kleren in glijd. En ook dat is een DOTOKAMP traditie.

Even met z’n allen opruimen, dweilen etc. weer een heerlijk rustuurtje, wat tegen het eind van de week steeds vaker gewaardeerd wordt. Hierna gingen we verder met de teamspelen. De kinderen bleven tot de laatste dag super fanatiek. Na een hele geweldige week werden uiteindelijk de winnaars bekend. Tijdens de laatste tussenstand zaten de groepen heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk gingen de stekelige zee-egels er met de overwinning vandoor. Proficiat…hoewel de rest van de groepen overtuigd waren dat ze vals hadden gespeeld.

Na een kop heerlijke soep en brood gingen we ons mooi maken voor een tocht naar de onderwater grot. Iedereen kreeg een beschermbril op en mocht de nog nooit verkende grot in. En wauw wat was het daar mooi en super gezellig. Er werd de hele nacht nog feestgevierd. Maar aan al het goede komt een eind. Nadat de kinderen van 7 t/m 12 naar bed waren, mochten de 13 jarigen nog even gezellig nababbelen met de leiding bij het kampvuur. Om ca. 3.00 uur sliep alles (geloof ik).

Met dank aan Rotterdam The Hague Airport voor de geweldige laatste avond. Zij hebben alle glow in the dark artikelen gesponsord voor een onvergetelijke avond.

Ouders/verzorgers, nog even een woordje aan u:

Bij terugkomst heeft de leiding hun laatste energie verbruikt. Wilt u a.u.b. even helpen met uitladen van de bagage en fietsen?Wij hebben zelf de kinderen dagelijks gecontroleerd op teken. Wilt u zelf ook nog een keer nauwkeurig kijken? Let op: Ze zijn heel klein. En bedankt dat wij met uw kind(eren) een geweldige, onvergetelijke topweek mochten beleven!

Sandra, Christa, Marcel, Andre, Dion, Ellen, Nikki, Silvian, Lilian, Jeddy, Martijn, Lennert, Bob, Ramon, Danielle, Kirsten, Patricia, Jony, Ciffra, Wouter, Nick, Jaap en Nel