Na een, voor sommigen een hele korte, goede nachtrust, werden we heerlijk verwend met een gekookt eitje. De maaltijden worden in de duikboot genuttigd. Er is daar een speciale vieuwpoint waar je naar buiten kan kijken om de diepzee te bewonderen. We hebben al heel veel nemootjes, haaien, dolfijnen gezien. Het zonnetje boven de zeespiegel deed goed zijn best en dat beloofde vast voor verderop in de dag een nat uurtje.Vanmorgen werd ook door Jip en Janneke het dagprogramma verteld. En het rode draadspel werd uitgelegd. De bedoeling is dat alle groepen punten kunnen verdienen waarbij hun duikboot steeds verder de Luidruchtige Zee kunnen verkennen. Na een beetje de duikboot zwabberen en een mini afwasje werd het tijd om voor iedere groep een herkenningslogo te maken. En de resultaten mogen gezien worden. Misschien dat u op de foto’s het een en ander hiervan kunt zien. Na een overheerlijke wrapmaaltijd met vla toe was het tijd voor een rustuurtje, wat door menig 12 en 13 jarigen met open armen werd ontvangen. Intussen werden de bosspelen alvast klaargezet voor alle kinderen. De groep werd in tweeën gesplitst en iedere groep deed een ander bosspel .

We hebben inmiddels een werkgroep TEEK AWAY opgericht. Op de Luidruchtige Oceaan schijnen nogal veel teekvisjes te leven. We hebben er al heel veel gevangen en het eind is nog niet in zicht.Na heel zweterig uit het bos gekomen te zijn werd het verwachte water met grote teilen uit de zee geschept en over iedereen heen gegooid. Andre (kookstaf) die niet nat wilde worden, gaf aan anderen opdracht om iedereen nat te gooien. Maar het schijnt dat watjes goed absorberen en dat bleek ook wel, want na 2 volle emmers water zag je Andre aardig opzwellen.

Daarna allemaal even vlug wat droogs aantrekken en dan een lekkere warme kop soep met brood. Na deze maaltijd nog even corveeën en toen mochten de 7, 8 en 9 jarigen hun ijzeren zenuwen testen met een spooktocht. Dit gebeurde in hun eigen slaapkamer, dus of ze nu nog naar bed durven??????? De 12 en 13 jarigen deden een spel op het veld en de laatste groep (10 en 11 jarigen) mocht nog een keer het bos in om een leuk spel te doen. Na ca 2 uur was iedereen blij dat ze lekker konden douchen en naar bed mochten. Deze nacht zal en nacht zijn van diepe stilte bij de Luidruchtige Oceaan.