Op maandag 1 augustus was het eindelijk zover. De duikboten stonden klaar om een grote groep kinderen met hun begeleiders de wonderlijke wereld van onderwater te gaan bekijken.
Nadat alle bagage en vervoer voor op het land was ingeladen, doken wij de zee in richting zuiden naar de Luidruchtige Oceaan .
Daar aangekomen moesten we natuurlijk even onze spullen op het strand brengen en onze strandhutjes inruimen. De soep en broodmaaltijd die in een ommezwaai door de kookstaf in elkaar was geflanst smaakte voortreffelijk.Na de maaltijd was het tijd voor een groepsindelingsspel, waarbij de kinderen te weten kwamen bij wie ze in de groep kwamen en wie hun groepsleiding werd.
Voor de nieuwsgierige thuisblijvers vindt u als u even het geweldige verslag doorleest, nog even de groepsindeling.
Na dit spel mochten de 7 en 8 jarigen een wit doek beschilderen, wat uitmuntte in een mooi zeeonderwatergezicht en daarna konden zij lekker hun warme bedjes gaan opzoeken. De 12 en 13 jarigen mochten nog even wachten, maar dan werden hun stalen zenuwen op de proef gesteld met een spookachtige tocht door het bos…brrrrrr …waar zij door en over greppels een touw moesten volgen…en dan hebben we het nog niet gehad over die enge zeewezens die ze tegen kwamen.
De 9, 10 en 11 jarigen deden verschillende spelen op het prachtige veld wat naast onze blokhutten ligt. Nadat iedereen lekker gedoucht had, was het bedtijd. Behalve voor de kinderen die 13 jaar zijn, want zij mochten nog even naar het casino, waar iedereen zijn of haar geld mochten inzetten. Helaas is niemand echt rijk geworden en gingen ook zij lekker hun bedjes opzoeken.
Jammer dat de oogjes niet bij iedereen gelijk dicht vielen, maar om 4.00 uur was het eindelijk zowel bij de kinderen als bij de leiding stil en kon je de vissen horen zwemmen. Hoewel er een klein vermoeden was dat de leiding stiekem een disco hielden op de slaapkamer.
Zoals beloofd de groepsindeling:
De zee-egels
Leiding: Ellen en Martijn
Luciano
Jasper vd B.
Lisanne
Sylvana
Fleur
Ester
Julia
Chatarina
Lianne
Merel
Melody

De schatzoekers
Leiding: Ciffra en Silvian
Simon
Jasper V.
Eline
Sophie
Claire
Noa
Kim M.
Floor van D.
Willemijn
Anne H.
Nathasja

De Krabburgers
Leiding: Lennert en Lilian
Cas
Tyson
Niels
Marieke
Jennifer
Judith
Nikita
Angela
Linsey
Quinty
Sterre

De haaienbeten
Leiding: Ramon en Nikki
Dimitri
Johan
Marlies
Chantal
Emma
Leia
Kim vd B.
Mabel
Roos
Floor M.

Spongebob
Leiding: Patricia en Bob
Sean
Lucas
Jo-Anneke
Fleur J.
Cynthia
Marije
Angelica
Nienke
Tessa
Shirley

De Snorkels
Leiding: Danielle en Dion
Machiel
Bram
Anne Carlijn
Karen
Ilse
Elke
Aniek
Runa
Jetske
Anne V.
Vera

De Zee-sterren
Leiding: Jony en Wouter
Sander
Kai
Raymond
Ilja
Sophia
Iza
Donna
Fabienne
Lisa
Daphne
Alyssa

De hippe kwallen
Leiding: Kirsten en Nick
Michael
Thijs
Fabian
Laura
Louise
Floor
Nikki
Jolien
Nina
Fenne
Femke