De laatste dag…vrijdag de 13e…..We begonnen met een heerlijk ontbijtje, wat nog geen problemen opleverde. Daarna nog even de Tokkies, met de mededeling dat de ochtend nog de laatste kaartjes gewonnen konden worden. Er werd op het veld allerlei teamspelen gespeeld die weer fanatiek gespeeld werden. Helaas was de datum van vandaag een beetje een spelbreker. Twee meisjes die tegelijk tegen dezelfde bal schopte, hadden beide hun tenen bezeerd, een andere jongen had ook een iets te dikke voet opgelopen en weer een ander had haar schouder bezeerd. Maar de spelletjes waren hier niet minder leuk om. Na een heerlijke lunch van pannenkoeken (de koks waren om 7.30 uur al begonnen met bakken, omdat er maar 2 pannen gebruikt konden worden om verschillende redenen) werden de laatste kaartjes uitgedeeld aan de winnaars. Daarna moest iedereen zijn enveloppen met kaartjes inleveren en werd er door de hoofdleiding geteld. Dit omdat is gebleken dat er een aantal groepen niet helemaal goed konden tellen en duidelijk meer opgaven dan dat ze bezaten. Na het rustuurtje zou bekend worden wie er van de leiding gingen trouwen.
Tijdens het rustuurtje werd er buiten ijverig versierd en een bruiloftstaart gemaakt.
Uiteindelijk zaten alle kinderen vol spanning te wachten wie nu de bruid en bruidegom waren. Na ca. 15 minuten gewacht te hebben hoorden we een trekker voorbij komen en wie zaten er daar zielsgelukkig op…..? Het bruidspaar Jony en Martijn.
Met veel applaus werden ze onthaald en werden ze in het echt verbonden door een ambtenaar van de burgerlijke stand in een Elvis pak. Een aantal kinderen waren bruidsmeisjes, ouders en verdere familieleden. Na de officiële plechtigheid werden er voor het bruidspaar diverse acts opgevoerd, door de kinderen. Ook werd hilarisch het verhaal verteld hoe het bruidspaar elkaar had ontmoet, waarbij iedereen helemaal dubbel lag van het lachen.. Alle kinderen mochten een overheerlijk stukje bruidstaart. Daarna nog even samen op de foto met het bruidspaar en toen werd het tijd voor een heerlijke boterham met soep. De laatste avond (ook wel de bonte avond genoemd) was een geweldige afsluiting van het kamp. Ook hier nog wat diverse acts van de zowel kinderen als de leiding. Een heuse kussengevecht bij de jongste kinderen (waarbij een aantal gewoon doorheen sliepen) en een gezellig onderonsje voor de 13 jarigen bij het kampvuur als afsluiting van een geweldige week.

Morgen gaan we met z’n allen opruimen en weer richting Bergschenhoek. Maar eerst wordt er morgen nog flink gezongen voor 2 jarigen. Michelle vd Berg en Lisa Paauwe vieren dan nog net op de valreep hun verjaardag.