De dag begon weer met heel mooi weer. Prima weer om even een dagje vrij te nemen van de boerderij. Al het harde werken, zoals eieren rapen, koeien melken, stallen uitmesten en de dieren voeren hadden ons aardig uitgeput. Eerst bij het ontbijt nog even de Tokkies. We moesten van hun even een warming up doen en dus met z’n allen even droogzwemmen. Daarna werd de post uitgedeeld en gestreden om de kaartjes.De boeren en boerinnetjes hadden aardig door, dat als je iets raars, leuks was overkomen of als je iets goeds had gedaan, zonder dat dit van je gevraagd werd (bijvoorbeeld helpen met corvee), dan kon je ook een kaartje krijgen. Wel, de Tokkies hadden nog nooit zoveel goede, rare dingen gehoord. Zelfs Sinterklaas zijn mijter was gewassen. Uiteindelijk zijn er toch nog heel veel kaartjes uitgedeeld. Martijn moest zelfs 10 van zijn eigen kaartjes geven aan Linda, omdat hij met zijn gesnurk Linda de hele nacht heeft wakker gehouden.
Nadat het corvee was gedaan, togen we allemaal weer op onze trekker om richting Speelland Beekse Bergen te gaan. Hier aangekomen konden we heerlijk onze eigen gang gaan. We hebben echt van alles gedaan, gezwommen, trampoline spelen, midgetgolven, in de speeltuin gespeeld, boekje gelezen en noem maar op.
Thuis gekomen stonden er heerlijke wraps voor ons klaar. ’s Avonds hadden we nog even tijd om met de 7-8-9 jarigen even een paar grote gezelschapsspelen te spelen, terwijl de 13 jarigen dachten dat ze na het eten nog even naar een trimbaan moesten. Hun schrik was groot, toen bleek dat zodra de laatste uit de auto was gestapt, de auto’s leeg triomfantelijk richting kamphuis vertrokken. 1 groep onder leiding van Jony en Bob waren na 15 minuten weer thuis (een nieuw record), maar de andere groep was helemaal verkeerd gelopen. Uiteindelijk hebben wij ze met de auto’s weer opgehaald.
De 10 en 11 jarigen hadden nog even de schrik van hun leven toen ze in het donker in het bos nog even een wandelingetje moesten maken. De 12 jarigen werden nog vermaakt op het veld met vlaggenroof. Uiteindelijk lagen alle boerinnetjes en boertjes voldaan in bed. En het leek wel een varkensstal, want overal hoorden wij gesnurk als afsluiting van een heerlijke dag. Morgen alweer de laatste dag……..en dan wordt ook bekend wie van de leiding gaat trouwen.