De dag begon weer helemaal goed. We hadden een jarige. Chantal werd 10 jaar. Ze werd verrast met een superontbijt en iedereen heeft wel 4 keer voor haar gezongen. Na wat cadeautjes geopend te hebben begonnen we aan een heerlijk ontbijtje. Na het ontbijt kwamen de Tokkies weer even langs om de stand op te nemen. Zoals de zaken nu staan gaan Martijn en Jony trouwen. Maar het schijnt dat Jony ontzettend vals speelt om maar de bruid te mogen zijn. Of iedereen zegt dat omdat ze niet tegen hun verlies kunnen? De tijd zal het leren. Er kan nog van alles veranderen. Ook het programma van de dag werd even door de Tokkies doorgenomen.Nadat iedereen Chantal nog even persoonlijk had gefeliciteerd en een traktatie van haar hadden ontvangen, gingen we even goed de stal uitmesten. Uit de oudste jongenskamer hebben wij een kruiwagen vol snoep gehaald. De stallen waren zo bemest dat we de mestwagen moesten bestellen om het op te halen. Nu kunnen wij er weer een aantal dagen tegen aan. Vandaag bleven we in en om de boerderij. De beentjes werden even gestrekt door middel van een portie ouderwets gymmen. Maar naast het fysieke gedeelte werd er ook een beetje aan cultuur gewerkt. De kinderen kregen allemaal een paar klompen die ze mochten beschilderen. En ze zijn echt allemaal heel leuk geworden. Bij thuiskomst kunt u hier zeker van genieten.

De leiding werd ook verrast door de Boerenbond uit Bergschenhoek met lekkere streekgerechten. De aardappelvreters hier, zijn ze dan ook zeer dankbaar.

De avondmaaltijd bestond uit lange boterhammen en ijsje toe. Die werden lekker buiten genuttigd. Helaas kan je nooit van het weer aan. Want we waren net klaar met eten toen daar en maar vooral hier een plaatselijke bui van vla, mayonaise en ketchup na afloop van de maaltijd, pardoes boven op Bob, Rik, en Kirsten vielen. Die schrokken zich een kippetje. Maar gelukkig liep het allemaal goed af.

Na alles opgeruimd te hebben was het weer tijd voor een disco. De sfeer zat er wederom gelijk geweldig in. Als het weer meewerkt hebben wij morgen een leuke verrassing voor de boertjes en boerinnetjes. Maar we gaan eerst weer even de hooiberg in voor een “rustige” nacht.