Helaas lukt het ons nog steeds niet om het internet goed te krijgen. Vandaar dat er momenteel alleen de verhaaltjes op de site staan, en niet de bijbehorende foto’s, maar we doen nog steeds ons best.
Het zonnetje scheen door het raam naar binnen om de snurkende boeren en boerinnetjes te wekken. Het beloofde een mooie dag te worden en dat werd ook beaamt door de Tokkies. De stand van zaken werd opgenomen voor wat betreft de behaalde kaartjes. Zoals het nu is trouwt Martijn met Danielle. Dit tot jaloezie van de andere vrijgezelle boerendames. Zeker weten dat zij zich nog meer gaan inzetten met hun groepen. Maar ook de verjaardag van Rik (onze jongste boer in opleiding) werd nog even gevierd. Er werd hard gezongen en Rik had zijn eigen versierde stoel en hoed. Zijn cadeautje liet nog even op zich wachten, want dat moest even op een geschikt moment overhandigd worden. Hij trakteerde wel alvast lekkere zuurstokjes.

De Tokkies vertelden ons dat we vandaag de omgeving gingen verkennen op onze trekkers. Een broodtrommeltje werd gevuld met een zuurstokje, popcorn, flesje water en een lunchpakketje. Daarna ging iedereen op zijn eigen trekker een toeristische route fietsen. In verschillende groepen zochten zij in de omgeving naar posten en oplossingen van een aantal gestelde vragen. De groep van Bob beweert dat zij gewonnen hebben, maar de uitslag komt pas morgen. Dus die zijn wij u nog even verschuldigd. De kookstaf had intussen overheerlijke macaroni gemaakt en vla als toetje. Hulde aan de keuken, want het was ontzettend lekker.

Rik kreeg nog zijn cadeautje overhandigd Een echte koe -knuffel. Hij was helemaal in de glorie.
De avond bracht ons nog wat laatste druppels van deze dag maar dat deerde ons niet. De kinderen van 7-8-9 jaar mochten alvast hun pyjama aan gaan doen waarna zij nog even het slaapzakkenspel gingen doen. Goed aangekleed gingen de kinderen van 10-11 en 12 jaar naar het bos voor een soort tikspel. Lekker uitgerend kwamen zij later weer terug en ook zij mochten lekker de hooiberg weer in. De 13 jarigen werden uitgenodigd om boerencasino te komen spelen waarna ook zij richting slaapzak gingen.