Met het kakelen van het haantje begon de ochtend met een rustig weertje en uitgeslapen boeren en boerinnen. Vol energie stortten zij zich op de boterhammen om daarna eens even goed de stallen uit te mesten. De tokkies kwamen ons weer informatie geven over de dag. We moesten allemaal proeven doen om een goede boer of boerin te worden. Op het veld werd er een zeskamp uitgezet. Er was zelfs een heuse lucht stormbaan opgeblazen. Menig kind en leiding stuiterde over allerlei hindernissen naar het eind.Ook konden de kinderen water overdragen in reuze kaplaarzen of met sponzen op hun achterwerk. Ring werpen om je leiding was wel een van de leukste onderdelen. (een aantal van de leiding hebben hier en daar een bult opgelopen). De zeskamp werd in de ochtend per groep gespeeld en in de middag werd de strijd gestreden tegen andere groepen. De boeren en boerinnen werden met elk spel steeds fanatieker en uiteindelijk mochten de speklappen met de overwinning van door gaan onder hevig protest van de koemelkers. Zij beschuldigden de speklappen van vals spelen waarop de speklappen weer de koemelkers betichte van jaloezie. Afijn, dit kan nog leuk worden deze week. Er zijn al aardig wat kaarten uitgedeeld en de nestdrang van de leiding gaat heftige vormen aannemen. Zij staan te vechten bij het uitdelen van de kaartjes die beslissen welke leiding aan het eind van de week gaat trouwen. We hopen dat het niet uit de hand gaat lopen. De kinderen beginnen intussen te gissen welke leiding het best bij elkaar horen. Na het eten van een overheerlijke maaltijd van sperziebonen, gehaktballetjes, aardappels (receptje van Wil) en vanille vla toe, gingen we ons klaar maken voor de snoepwinkeldisco.
De sfeer zat er gelijk goed in. De keuken had leuke schaapjes gemaakt, waarmee de kinderen lekkere dingen konden halen. Er werd veel afgedanst en gehuppeld. Een perfecte einde van een perfecte dag.

Daar de weersberichten voor morgen goed tot redelijk zijn nemen wij de gok en gaan we een fietstocht maken. In het verslag van dag 4 kunt u daar meer over lezen. Inmiddels hebben wij al een hele stapel post ontvangen en aan dankbare kindertjes en leiding uitgedeeld.