Na heerlijk geslapen te willen hebben, ja u leest het goed………., heeft de nachtwacht de eerste nacht overleefd. De kinderen van 7 t/m 11 jaar hebben heerlijk geslapen maar sommige oudere kinderen hadden als doelstelling om de hele nacht wakker te blijven. Sommigen zijn zelfs 7 x uit bed gehaald, omdat ze maar bleven kletsen. De leiding heeft allerlei trucjes uitgehaald om ze te laten slapen, maar gelukkig hebben de kinderen toch hun doel bereikt.Opgewekt begonnen we aan het ontbijt met onder andere een heerlijk gekookt eitje. Na het ontbijt werden we opgeschrikt door een 2 tal loslopende kippen. Een hoop getok trok ons aandacht. Tokkie en Tokkie tokten zo hard, dat iedereen even helemaal stil werd. Uiteindelijk bleken dit de gastkippen te zijn die ons deze week op de hoogte gingen houden van alle activiteiten. Zij vertelden ons dat we vandaag de zaal gingen opsieren met groepslogo’s. Deze moesten uiteraard nog gemaakt worden en daar hadden ze deze ochtend mooi even de tijd voor. Ook hadden de Tokkies een mooi kamplied die even geoefend werd. Na het schoonmaken van het kamphuis en de grote afwas konden we aan de slag met de logo’s. Ontzettend mooie creaties kwamen te voorschijn. De Speklappen maakten een mooi bord met allemaal biggetjes erop, de Koemelkers maakten een mooi spandoek met een koe erop die gemolken wordt, de Biggetjes maakten een 3 dimensionale varken, de boerenpummels maakten molentjes en een echte boer die de hele week in het raamkozijn iedereen zit aan te staren, de Hippe Kippen hadden allemaal een stoffen kip, die natuurlijk heel hip gemaakt werd, de Hooivorken hadden een mooi voorraad hooivorken gemaakt, de vlaaientrappers hebben kunstmatige kunstmest gemaakt waar schoenen in staan en de veldmuizen liggen nog te drogen, maar daar zal binnenkort ook het eindresultaat van te zien zijn. Al met al een mooi resultaat waar hard aan gewerkt was. Daarna werd er nog even van alles met een bal gedaan op het veld, maar dat werd wederom verstoord door een gigantische hoosbui. De aardappelvelden hebben nu voorlopig wel genoeg gehad. De lunch was overheerlijk, lekker nasi en bami met zelfgemaakte gehaktballetjes in pindasaus. Kroepoek en augurken maakte het plaatje compleet. Een hele grote appel toe, waarbij sommigen echt moeite hadden om het op te eten, en we waren klaar voor het chill uurtje. Even lekker bijkomen van de ochtend en voor sommigen ook de afgelopen nacht.

Na het chill uurtje werd er verteld dat we meedoen met BOER ZOEKT VROUW. De kinderen kunnen, door middel van de spelletjes die zij de gehele week doen, plaatjes winnen. De jongens kunnen alleen maar plaatjes winnen met een boer erop en de meisjes kunnen alleen maar plaatjes winnen met een boerinnetje erop. De groep die aan het eind van de week de meeste plaatjes met boerenjongens erop heeft, daarvan gaat de mannelijke groepsleiding aan het eind van de week trouwen met de vrouwelijke groepsleiding, wier tafel de meeste boerinneplaatjes heeft.
Het valt op dat de vrouwelijke leiding ineens heel fanatiek worden en de mannelijke leiding zich een beetje op de achtergrond houden.

In de middag gingen de kinderen van 7 t/m 10 jaar het bos in voor een verfspelletje. De kinderen kregen een papier met vakjes voor hun buik geplakt en daarop moesten de vlakjes ingekleurd worden met verf door middel van allerlei taktieken. Het uiteindelijke resultaat was veelkleurig, zowel het papier als de kinderen. De kinderen van 11 t/m 13 jaar gingen vlag veroveren op het veld. Ze waren zo fanatiek dat ze het spel een paar keer hebben gespeeld. Na het avondeten (boterhammen en kippensoep), werd het voor de kinderen van 7 t/m 9 jaar heel spannend. Zij werden meegenomen naar een nogal vreemd en raar uitziende type. Hij vertelde de kinderen over een boerderij waar vreemde dingen gebeurde. Uiteindelijk moesten de kinderen uitvinden wat de rare gebeurtenissen inhielden. Het was zeer spannend, eng, maar ook heel leuk. Even lekker douchen en dan zat de dag voor hun er weer op. De kinderen van 10 en 11 jaar mochten het bos in voor een leuk spel en de kinderen van 12 en13 bleven weer op het veld voor een spel. Uiteindelijk kwamen zij tegelijkertijd het kamphuis weer in. Nog even wat drinken, opfrissen en dan naar bed. Van dit laatste aanbod werd gretig gebruik gemaakt, door zowel de kinderen als de leiding. Nu we weten hoe het internet hier werkt, hebben we inmiddels de eerste reacties op het gastenboek al uitgedraaid en opgehangen.
Dag 2 is heerlijk relaxed verlopen en we gaan ons nu opmaken voor alweer de 3e dag.