’s Morgens werden we verrast door een feestje. Een van de gidsen was jarig. Een groot feest werd het zeker, want hij trakteerde ons op lolly’s en zakjes zonnebloempitten. Wederom kwamen de eigenaars Rob en Ineke, van De Olmen Toeristen Organisatie langs om het dagprogramma met ons door te nemen. Zij vertelden ons dat wij gingen varen op de Nijl waarbij een verkoelende duik niet echt aan te raden was ivm de krokodillen. Maar als je toch wilde, dan zorgden de gidsen ervoor dat het zwemwater veilig was. Iedereen ging met volle moed richting de Nijl. Daar aangekomen vermaakten iedereen zich prima, totdat er werd verteld dat er een enorme moessonregen in aantocht was. Daarom besloten de gidsen om deze activiteit na een uur te staken en richting de hutten weer te keren.
Daar hebben de gidsen diverse leuke activiteiten neergezet om de toeristen te vermaken. De voorspelling over de moessonregen kwam uit, maar gelukkig tijdens het verorberen van enorme borden patat. Hierdoor merkten de toeristen niet dat het water met bakken uit de hemel viel.
Nadat de lucht was opgeklaard werden diverse beproevingen gedaan om de dapperheid van onze toeristen te testen. Of ze bijvoorbeeld bang waren in het donker, of voor gorilla’s, etc. Voor iedere leeftijdscategorie was er wel een dapperheidstest opgezet. De toeristen doorstonden deze testen uitstekend.