Af en toe hebben wij hier in het binnenland wat problemen met het internet. Het blijkt dat de moderne communicatie hier in het binnenland toch wat achtergebleven is. Het is net als water, de ene dag heb je regen en dan weer een hele tijd niets. Gelukkig weten wij het probleem vaak op te lossen, dankzij onze Europese kennis.
Vandaag was het een nationale feestdag in Afrika. De inheemse bevolking nodigden ons daarom uit om mee te doen aan allerlei vermaak en gebruiken van diverse stammen.We moesten bijvoorbeeld bananen uit een palmboom halen, een grote vis vangen op het meer, woorden raden, water dragen naar de hut, een geheugenspel etc. Het was een hele bijzondere dag van vele indrukken. Ondanks de hitte, waar wij zo langzamerhand aan gewend raken, waren de toeristen heel fanatiek. De aanmoedigingen voor teamgenoten waren de hele dag te horen. Door het geschreeuw hoefden wij ook niet bang te zijn wilde dieren tegen te komen. Die bleven wel weg vanwege het lawaai.
De avond werd met een groot feest afgesloten. In Europa heet zoiets een disco. Er werd volop gedanst, gesprongen en gezongen. De sfeer onderling is waanzinnig en ik weet zeker dat er heel veel mensen in Europa stiekem een muskiet willen zijn, zodat zij bij ons binnen kunnen kijken. Maar helaas moeten zij het met dit verslag en wat foto’s doen.