Vanmorgen stond de groep toeristen weer fris en monter op voor deze dag vol ontdekkingen. Als eerste lazen wij in de krant dat er inderdaad een gorilla was gesignaleerd maar nu ook in het bijzijn van een giraf. Deze merkwaardige combinatie haalde de voorpagina van de plaatselijke kranten. Wij hebben hieronder een fotootje voor u uitgeknipt.
Na een goed ontbijt met een gekookt eitje werden we verrast door de eigenaren van het reisbureau Rob en Ineke. Zij vonden het nu wel tijd worden om groepslogo’s te maken. Van rugzakken, tot Afrikaanse maskers en regenpijpen. Een bonte variatie van logo’s sieren nu de hutten. Het is een uitgebreide verzameling van groepen . Zo hebben wij de stropers, opzichters, bo bo’s, backpackers, brulapen, luipaarden, rainmakers, savannekrijgers, rangers, en de verkenners. U begrijpt, er wordt veel gevergd van iedereen om elkaars nabijheid te velen. Maar het gaat gelukkig iedereen prima af.
Na dit gebeuren was het alweer tijd voor een beetje conditietraining buiten en dan weer een heerlijke kippensoep met krentenbollen en brood.
In de middag was er even een rustmomentje na deze enerverende belevenissen. En dan weer op excursie. De toeristen van 7 t/m 10 jaar bleven bij het kamhuis om ca. 20 beproevingen af te leggen en de anderen vertrokken richting de bush voor een spel. De jongste groep beëindigde het spel met een waterfestijn. Het begon allemaal toen Isis een schaaltje ijskoud water aan Tessa gaf die vervolgens onze gids Wouter nat gooide. Wouter die dit jaar voor het eerst mee gaat zag dit natuurlijk niet aankomen en nadat hij van de schrik bekomen was, was er geen houden meer aan. Liters water uit de put stroomden over iedereen heen. In zo’n warm land als dit wat het een welkome afwisseling.
Ook in Afrika kennen zij de afhaalchinees. Dus dat hebben we maar meteen gedaan. Nadat onze maagjes gevuld waren met lekkere zelfgemaakte gehaktballetjes met evt. pindasaus en bami en nasi werden alle gasten beloond voor hun inzet tijdens de spelletjes. De eerste euro’s rolden over de toonbank. Deze euro’s zijn eerlijk gewonnen door de toeristen tijdens alle spelletjes. Deze euro’s worden verzameld per groep om later voor het reservaat dieren aan te kunnen kopen. Dus sparen maar!
’s Avonds was het weer tijd om even een leuk spel te doen met de 11 t/m 13 jarigen. Zij moesten met een kompas diverse opdrachten opzoeken en uitvoeren. De jongste groep brachten nogmaals een bezoek aan de Savanne voor een spannend spel. En dan werd het echt tijd om weer onze hutten op te zoeken voor een welverdiende nachtrust.