Ons nieuwe reisbureau De Olmen Toeristen Organisatie had het in zijn eerste jaar al heel druk. Dankzij goede reclame konden wij dit jaar heel veel mensen boeken ondanks de geldcrisis. Dit jaar was Afrika heel erg in trek. Onze advertenties over diverse safari tochten sloegen goed aan.
Graag willen wij deze week een verslag uitbrengen over een groep toeristen die zo’n safaritocht hebben geboekt. Wij zullen ze voor deze week gaan volgen.Nadat iedereen was ingecheckt vertrokken wij met bussen naar onze bestemming in Afrika. De hutten waren al helemaal ingericht, alleen de persoonlijke eigendommen moesten nog worden uitgeladen. In deze hutten bivakkeren de toeristen de gehele week. Van hieruit worden ook diverse excursies georganiseerd.Nadat iedereen was gesetteld, had de plaatselijke bevolking al een heerlijke maaltijd bereid. Verse tomatensoep met brood. Na het smikkelen en smullen was het tijd om even goed kennis met elkaar te maken. Door middel van een spel kwamen de toeristen te weten met wie zij deze week de excursies gingen beleven en wie ook hun gids was. Sommige groepen hebben zelfs 2 gidsen tot hun beschikking.

Daarna mochten de jongste toeristen van 7 en 8 jaar nog even een stukje schilderles volgen. Heel nauwgezet kleurden zij op het witte doek diverse inheemse diersoorten in. De toeristen van 9 t/m 11 jaar deden een spel in het kamphuis.

De toeristen van 12 en 13 jaar mochten nog even buiten het terrein in de jungle een spel doen en daarna was het ook voor hun tijd om naar bed te gaan. Behalve voor de oudste groep. Zij mochten nog een avondwandeling over de savanne doen. Sommige van deze toeristen en hun gidsen beweerden dat zij een gorilla gezien hebben, maar of dat echt zo is????

Sommige oudste leden van deze groep en sommige gidsen vonden deze dag zo spannend dat ze er niet van konden slapen. Tja……dan hopen wij wel dat zij alert kunnen blijven in deze ongetemde wildernis.