Ja hoor, de laatste dag wordt er eindelijk kielhaal weer verwacht. Na wat zwemoefeningen op het schip togen wij richting Bosbad Hoeven om het kielhalen te beoefenen. De laatste beproeving van deze week. In het begin was het nog een beetje fris maar uiteindelijk werd het rond 15.00 uur zonnig. Tijd om het kielhalen goed te oefenen. Tegen de tijd dat iedereen verzameld was, hadden de 13 jarigen al een extra beproeving moeten doorstaan; nl. met kleren aan zwemmen. Afijn, een echt piratenfeestje…..Thuisgekomen stonden de overheerlijke pannenkoeken al op ons te wachten. De bonte avond bestond uit allerlei acts van zowel de nieuwe bemanning als hun kapiteinen.
Het was al met al een zeer geslaagde week met perfect kampweer en geweldige kinderen en natuurlijk een team van geweldige leiding. We kunnen met trots terug kijken op een geslaagd kamp. De verhalen zult u thuis nog wel horen.

Vandaag varen wij weer richting Bergschenhoek. Aankomsttijd ca. 13.00 uur. De kinderen en leiding zijn erg moe, maar dat hoort bij zo’n super week.
Bij aankomst bent u vast blij uw piraatjes weer in de armen te kunnen sluiten. Wij hopen echter dat u niet al te snel naar huis gaat. Wij nemen altijd nog even graag afscheid van de kinderen en wij rekenen ook op u, dat u een helpende hand kan bieden bij het uitladen van de zeecontainers. Veelal is het bagage, maar er is ook materiaal die wij geleend hebben van de sporthal. Wij (de leiding) hebben een enerverende week achter de rug en kunnen alle hulp goed gebruiken