Vanmorgen helaas geen zon (net zoals de vorige dagen). Dus het geplande cursus kielhalen in het bad ging niet door. Daarvoor in de plaats hadden we een bosspel voor 13- en 12- jarigen en 11- en 10- jarigen gedaan. Zij deden allemaal exact hetzelfde spel in het bos. Dit spel was een tikspel waarbij je sommige piraten wel mocht tikken en anderen niet. Het doel was om zoveel mogelijk kaarten te bemachtigen zodat je voor het 2e gedeelte van het spel genoeg munitie had om de zeeslag te kunnen winnen.
De 7 t/m 9 jaar had dit spel buiten op het veld.Na een heerlijke broodmaaltijd met groentesoep gingen we ons allemaal voorbereiden op de bonte middag. De kapitein(en) en hun bemanning moesten een act doen, van hooguit 5 minuten. Dit was heel leuk omdat de acts verschillend waren. De ene piratengroep had bijvoorbeeld een liedje gemaakt en een ander een toneelstukje Ook was er een groep die leiding nadeed, en dan moest het publiek raden welke leiding het moest voorstellen. Na deze piraten-entertainment werd het tijd voor een warme hap en dit keer bestond dit (tot ieders tevredenheid) uit patat met frikadellen. Een bakje yoghurt met verse ananas toe maakte de maaltijd compleet. Maar helaas merkte je dat als je piraten van verschillende schepen te lang bij elkaar laat zitten, dat dit een keer fout moet gaan. En dat gebeurde dan ook. De kapiteinen gingen met elkaar vechten en gebruikten de yoghurt als wapen. Ze zagen dan ook helemaal wit en zo ook het dek. Gelukkig hadden we genoeg dekschrobbers om daarna alles weer schoon te maken.
’s Avonds mochten de jongste en de oudste piraten zich verheugen op een spooktocht. De jongste in het rovershol en de oudsten in het bos. Het bleek dat de piraten opleiding niet voor niets was geweest, want de meesten waren niet bang. Stoer en onvervaard ondergingen zij deze beproeving. De 10 en 11 jarigen hadden een spel op het veld. Bij deze beproeving werd teamwork verwacht. Na een lange dag mochten zij allemaal weer hun hangmat opzoeken voor een goede nachtrust.