Het beloofde een mooie dag te worden met veel zon. De piraten kwamen dan ook al vrolijk uit hun hangmatten voor een heerlijk ontbijtje, dit keer zonder eitje. Na het ontbijt kwam wederom die dronken kapitein Buskruit even vertellen dat elke piratenschip nog een goede stuurman nodig heeft. Een goede stuurman moet goed kaart kunnen lezen, dus daar moesten de kinderen dan maar mee gaan oefenen.De piraten kregen gelijk de gelegenheid om bij kapitein Buskruit hun dukaten in te wisselen voor zilverlingen. 5 dukaten voor 1 zilverling.
Nadat het dek, de kombuis en het vooronder ’t ruime sop hadden gezien, gingen de piraten met hun groepje op pad voor een ware uitputtingstocht langs eilanden met eenogige monsters, kannibalen en nog meer van dat gespuis. Daar moesten ook beproevingen gedaan worden, bijvoorbeeld proeven of het broodje hamburger echt lekker was of met z’n allen tegelijk touwtje springen. Door veel tegenwind en tegenslag (zeker bij de schatzoekers) kwamen we uiteindelijk toch allemaal weer goed in ons thuishaven. Sommige werden wel door een reddingsloep opgehaald, maar daar praten we niet over. Tijdens de tocht moest er ook nog wat geenterd worden bij vreemdelingen. Bijvoorbeeld, een reep chocolade, een spel kaarten, een rol plakband. De inboorlingen waren zo vriendelijk dat zij zelfs extra dingen meegaven, zoals ijsjes voor alle groepen, pakjes drinken, en snoepjes. De piraten vonden het heel leuk en kregen echt de smaak te pakken om bij diverse slachtoffers spulletjes te vragen.

Op het moederdek waren intussen de koks hard bezig geweest om een heerlijke maaltijd te maken met wraps. Er werd dan ook heerlijk gesmikkeld en gesmuld. En dan het piratendisco als afsluiting maakte duidelijk dat piraten wel van een feestje houden. Er werd gedanst tot in de late uurtjes. Er werd zelfs nog een wedstrijdje gekke bekken trekken gehouden door een 5–tal piraten. Graag zouden deze piraten willen horen wie het gekste bekje kan trekken. U kunt stemmen op: vlnr Romi, Sophie, Ilse, Karen of Floor.