Terwijl de zon zich op de Stille Zee aan de horizon liet zien, was er op het land al veel beweging. Toen alle zeerovers nog heerlijk lagen te slapen, kwamen de plunderaars nog net op tijd voor het ontbijt binnen. Een groep heeft het gepresteerd om ca. 5 uur alleen rondom het dorpje Schijf te plunderen. Daar er op een gegeven moment niets meer te halen viel, heeft hun kapitein (die nog op het schip was) besloten ze maar op te laten halen. De andere groep plunderaars deden het een stuk beter, ondanks dat zij 2 uur rond Hoeven hebben lopen dwalen op zoek naar de juiste zijstraat. Van hun kwamen er 3 piraten lopend over de eindstreep om 6.30 uur en de anderen waren iets daarvoor opgepikt. Na een goede nachtrust van een uur liepen deze sterke mannen en vrouwen alweer “fluitend” over het dek!!!!

Na een heerlijk rustig ontbijtje met een gekookt eitje…werden we verrast door een dronken kapitein. Hij vertelde dat hij een schatkaart had die de piraten konden kopen. Zij moeten dan gedurende een week veel dukaten zien te veroveren d.m.v. piratengevechten, stoere prestaties etc. Ook moesten we een herkenbaar logo maken voor elk schip met bemanning. Wel…het kamphuis hangt nu helemaal vol met zwaarden, doodshoofden, vlaggen, geldkisten, dooie piraten en zelfs een piratenbeer. De sfeer zit er nu helemaal in en alle piraten zijn helemaal klaar voor de strijd. Maar eerst moesten we aansterken voor deze uitdaging en tevens ook een goed middel tegen scheurbuik. Een heerlijk chinees gerecht streelde onze tongen: bami, nasi, pindasaus, gehaktballetjes (wel een miljoen). Er was zelfs een heel klein piraatje die een hele emmer leeg at!

Daarna moesten de potten en pannen geschrobd worden en was het tijd voor een welkom rustuurtje

Uitgerust moesten de piraten aan wal om een proef af te leggen tot echte piraat, Hun zeebenen moesten het bos in om daar met andere groepen piraten te strijden voor dukaten. Onderweg werd er een Italiaans schip geënterd die vol zat met Italiaans ijs.

Thuis werden er nog wat kanonnen afgevuurd en stonden de koks al klaar met warme soep en brood. Dan denk je dat de dag ten einde is…maar nee hoor, Er konden nog meer dukaten verdiend worden. De 7 en 8 jarigen mochten nog een bordspel binnen spelen voor extra dukaten en de rest van de piraten moesten nogmaals het land in voor meer dukaten. Alleen dit keer waren er meer kapers op de kust die deze dukaten wilden hebben dus conditie, moed en snelheid was gewenst.

Uiteindelijk werd deze dag afgesloten met heel veel dukaten voor iedere groep. De ware aard van een piraat, komt naar buiten zodra zij dukaten ruiken. Daarna ging iedereen het vooronder in om zijn eigen hangmat op te zoeken. En als je heel goed luistert, kan je ze vast helemaal in Bergschenhoek horen snurken.