Vanmorgen met weemoed opstaan….de laatste dag is aangebroken. Deze week is echt voorbij gevlogen. Maar gelukkig hebben we nog 24 uur voordat we de koffers weer gaan pakken en richting Bergschenhoek vetrekken naar al die smachtende ouders. Reizende Oom Roel had ons zijn laatste ansichtkaart gestuurd. Deze keer uit het continent Amerika. Hij schreef dat het continent verdeeld was in 2 delen…het Noorden en het Zuiden. Hij schreef ook dat hij een hele grote vrouw gezien had met een kaars in d’r handen.

Na het ontbijt kregen we ook de eindstand te horen over de “verorber zo veel mogelijk boterhammen bij het ontbijt”wedstrijd. De stand is uiteindelijk 83 – 83 geworden. Gemiddeld 16 boterhammen per ontbijt. Vandaag begonnen we met een aantal groepsspelen op het veld. De onderdelen waren o.a.waterdragen,vissen, dobbelen,mikken en zaklopen.Er werd heel hard gestreden om de eer. Ondertussen had een aantal leiding ruim 500 overheerlijke pannenkoeken gebakken. Ze smaakten echt verrukkelijk. Hierna weer volop energie om lekker te sporten op het veld. Iedereen kon doen wat hij of zij wilden. Tijdens het sporten was er voor degene die meededen aan de D-factor de generale repetitie even oefenen en daarna langs de visagiste.Maar ook de haren werden niet vergeten. Ze zagen er allemaal prachtig uit. Het diner bestond uit soep met brood. Na het eten maakten iedereen zich klaar voor de D-factor avond met disco. De artiesten die optraden waren niet mis. Er kwamen verschillende bekende artiesten voorbij zoals Kus, de Toppers, Kinderen voor Kinderen, Fourari, Lil Mama, Eline en Las Ketchup met de welbekende jury van idols. De jury gaf zijn oordeel maar de stem van het publiek gaf de doorslag. De winnaar werd uiteindelijk kus.na een leuke disco werd het hoog tijd om naar bed te gaan.

Behalve voor de 13 jarigen. Hun koffers werden aan elkaar gemaakt met een cijfer slot. De kinderen moesten hun code proberen te kraken. Om het iets makkelijker te maken moesten de kinderen opdrachten uitvoeren in groepjes als ze dit goed hadden gedaan verdienden ze een cijfer. Enkele opdrachten waren: verven met je neus, een nummer zingen, rekenen, dansen iemand sminken. Na deze opdrachten moesten ze de cijfers nog in de goede volgorde zetten en klaar. Hierna mochten ze dan eindelijk naar bed.

Vandaag (het is nu 4.30 uur) komen we weer in Bergschenhoek aan. Wij proberen om ca. 13.00 uur aan te komen met een bus vol slapende kinderen.