Ooooo….vogeltje wat zing je vroeg….om 7.00 uur al op om buiten een spel te doen…..dat viel even tegen zeg…maar toen de spieren eenmaal een beetje warm waren en de gezichten enigszins een beetje opgedroogd waren…zat het fanatisme er weer goed in. Ondertussen zorgde Eline ter Haar voor de leiding. Zij maakte 22 ontbijtjes klaar met warme broodjes, beschuitjes en een gekookt eitje. Heerlijk……we willen elke dag wel zo verwend worden.

Na het eten togen we met z’n allen richting Hoeven voor een vossenjacht. We moesten niet alleen de vossen zoeken en daar opdrachten uitvoeren, maar ook een wijnglaasje met appelsap goed bewaren. Verder moesten we van alles onderweg zien te bemachtigen, van een ei, tot een Zeeuwse babbelaar, van een Engels dropje tot een bierbommetje, van een krant (van een week geleden) tot een blokje kaas. Allerlei taktieken werden uit de kast gehaald, zelfs tot valsspelen toe (hè…Ramon??). We denken dat heel Hoeven vandaag minimaal 1 kind aan de deur heeft gehad. En het wijnglaasje maar vasthouden. Behalve de groep van Ramon..want die heeft alles gekocht bij de AH. Wat ook weer dom was, want de groep van Nel heeft het gewoon aan de chef gevraagd en alles gratis gekregen.
Teruggekomen genoten we van een lekkere tomatensoep met brood en in de middag gingen we op het veld waterspelletjes doen. Helaas werd het halverwege de middag zwaar bewolkt, waardoor de temperatuur aardig zakte…maar dat mocht de pret niet bederven. We hadden natuurlijk weer een mooie zeephelling. Het was net een iets te koude wind, waardoor veel kinderen het iets te koud kregen. Maar een heerlijke warme douche maakt alles weer goed.
Het diner bestond uit macaroni met verse meloen of ananas toe.
’s Avonds kregen de 7 t/m 9 jarigen een echte spooktocht. Ze waren wel heel stoer, maar ondertussen……Er werd eerst een verhaal voorgelezen van Habouli en de nachtgeesten. De 10 t/m 12 jarigen deden “Jenga”, “Wie is het” en “Triviant” terwijl de 12 en 13 jarigen een spel met liedjes deden en ook nog gingen karaoke.

(Ramon: IK SPEEL NIET VALS )