O, o, o, wat hadden die 13 jarigen vanmorgen een slaperig gezicht. De hele nacht in een self-made tent geslapen….dus gewoon onder een zeiltje en op valmatten. Het scheen wel een dolle boel geweest te zijn toen ik vanmorgen even in de lege tent keek, wat er allemaal lag…. heel veel lege zakken chips en de slaapzakken kris kras door elkaar…of ze er al jaren woonden!
Vandaag hadden we een feestje…

Lennert werd 21 jaar. Een feesthoed en een kadootje maakte de dag voor Lennert zeker feestelijk. Hij kreeg van ons een nieuwe zwembroek. Lennert heeft iedereen ook nog getrakteerd. En of onze Reizende Oom Roel wist dat hij een zwembroek kreeg…. er kwam namelijk een ansichtkaart van hem uit Afrika. Hij schreef wat over de dieren die daar leefden. Ook schreef hij dat in Afrika de vrouwen heel veel kilometers aflegde om water te halen. Hij vond dat wij dat ook maar eens moesten proberen, zodat we konden meemaken wat de Afrikaanse vrouwen bijna elke dag deden.
Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd….. na even een warming up met een lesje droogzwemmen gingen we op weg naar de waterpoel. Na zeker 600* km/meter/centimeter (*doorstrepen wat niet van toepassing is) hadden we het gevonden….Bosbad Hoeve! Het zonnetje scheen ons wederom weer lachend toe, alsof ze wilde zeggen…..’Mijn zonnestralen heb ik deze zomer allemaal echt alleen voor jullie bewaard.’ Bosbad Hoeve is een geweldig park met een grote buitenbaden vol glijbanen, een speeltuin met een enorm opblaaskussen (waar iedereen met een saltoverslaving zijn hart kon ophalen. Als de thuisblijvers een indruk willen hebben, kijk dan op www.bosbadhoeven.nl/nl/splesj.html
Vlak voor tijd pakte de leiding alle kinderen die al aangekleed waren eens goed vast om ze in het water te gooien. Dit was ontzettend lachen geblazen, mede omdat Rik de leiding steeds te snel af was. Maar na 3 rondjes Bosbad….gaf hij het toch maar op. Misschien dat de leiding voor een volgende keer toch maar wat meer aan hun conditie moet gaan doen.
Na de hele weg (weer die 600) terug gelopen te hebben wachtte de twee meisjes die gisteren een tv opname ons op met wat spannende verhalen. De uitslag is nog geheim, maar we zullen u op de hoogte houden wanneer het uitgezonden wordt.
Niet alleen de 2 meisjes wachtte ons op, maar ook de kookstaf…die hadden zich ontzettend uitgesloofd met overheerlijke wraps. En ze zijn allemaal op gegaan. Ze waren echt heerlijk. Nog een lekker ijsje toe en toen gingen we ons klaar maken voor de snoepwinkeldisco. Maar er was eerst nog een heerlijke verrassing. Er stond een enorme feesttaart op ons te wachten om verorbert te worden. Iedereen vond hem heel mooi en vooral heel lekker….Het ging erin als …een verrukkelijke taart. Deze taart kwam helemaal uit Pijnacker…….van Bakkerij Luurt. Deze superbakker was vroeger zelf ook een paar maal meegeweest met kamp als kok en vond het heel leuk om voor ons een taart te maken. Met een speciale taxi was de taart afgeleverd, want hij paste niet eens door een gewone deur….en tja…schuin houden was geen optie.
Na het verslinden van de taart gingen we allemaal uit ons dak met de snoepwinkeldisco. Een disco waarbij de snoepjes je bijna om de oren vliegen. De kinderen kregen allemaal een paspoort waarmee ze allemaal lekkere dingen konden halen.
Vanavond gaan we allemaal een beetje vroeg naar bed (dit geldt ook voor CHRISTIAAN!!!!!!) want morgen hebben we weer een drukke dag voor de boeg.
Oja…de stand van de ontbijtboterhammeneetwedstrijd Jeddy – 51 stuks; Marciano – 49 stuks