Vandaag ontvingen wij weer een mooie ansichtkaart van onze Reizende Oom Roel. Dit keer kwam zijn groet uit Europa. Hij vertelde wat over rare gebouwen die hij gezien had, zoals een ijzeren toren in Frankrijk en een scheve toren in Pisa….

Ook schreef hij dat hij gehoord had dat het DOTOKAMP vandaag ook een reisje ging maken.
Met deze informatie maakte we maar met z’n allen een lunchpakket en voor iedereen was er een rugzakje met inhoud. Daar we nog niet wisten waar we heen gingen, had de leiding er maar van alles ingedaan…zoals een lekkere suikerspin (voor het geval we naar een kermis gingen), en een zak popcorn (want misschien was de bioscoop wel ons reisdoel). In ieder geval was er voor iedereen een flesje water om de eerste dorst te kunnen lessen voor als we misschien een dagje naar de zon, zee en het strand gingen. Om iedereen op deze dag een beetje snel te kunnen herkennen werd er T-shirt met het nieuwe logo uitgedeeld.
Met goede moed vertrokken wij vanuit het kamphuis naar de bushalte, waar 2 bussen al op ons stonden te wachten. Aan het eind van deze rit kwamen wij uit in België. Op zoek naar speciale kenmerken van dit land belandden wij uiteindelijk in Bobbejaanland. Een hele grote verrassing dus. Het weer was voor de 3e dag weer helemaal perfect en we hebben echt ontzettend genoten. De kinderen hebben met volle teug genoten. Overal zagen we natte broeken en t-shirts van de wild waterbanen, groen-gele gezichten van de achtbanen maar vooral lachende en blije kinderen. Martijn (leiding) kon je bijvoorbeeld door het hele park horen als hij in de achtbaan zat…Annette (ook leiding) heeft het toch maar aangedurfd om de Typhoon in te gaan. Zelfs Wil (kookstaf) hebben we zo gek gekregen om in een attractie te gaan. Op weg naar huis was er even paniek..onze kookstaf zat in een file vast. Maar ja, wat doe je dan ook op de weg naar Eindhoven, terwijl je richting Breda moet. Dus hebben we thuis maar een groot pak patat opengetrokken met heerlijke frikadellen en vla toe. Met dit alles was de dag nog niet voorbij. Ook de avond bracht nog wat verrassingen. De kinderen van 7 t/m 9 jaar deden nog een kruip en sluipspel op de slaapzalen en de 10-12 jarigen een bosspel waarbij iedereen nog even voldoende lichaamsbeweging kregen. De kinderen van 12 en 13 jaar mochten even gezellig een filmpje bekijken..gezellig was het wel maar het filmje niet zo. Die was behoorlijk eng. Daarna mochten de kinderen laten zien dat ze cool waren en kregen zij een echte spooktocht. Tja en een spooktocht is niks zonder enge personen. Zeker als je iemand tegen komt die je net nog in de film zag….bbrrrrrrr!